Koivoer

Als u koikarpers in uw vijver houdt, moet u wel goed weten waar u mee bezig bent. Alleen dan kunt u lang van ze genieten. Op koi-keur.nl leest u alles over het houden van koi en krijgt u handige informatie over welke voeding deze bijzondere dieren nodig hebben.

Houd uw koi gezond met goed koivoer
De koi is een kwetsbaar dier dat alleen met de juiste verzorging kan overleven. Het voeren maakt daar een belangrijk deel van uit. Daarbij gaat het niet alleen om het soortkoivoer maar ook om de hoeveelheid. Omdat een koi geen maag heeft, kunnen ze het voer niet in het lichaam opslaan. Het regelmatig voeren in kleine porties is het geheim om uw koi gezond te houden. Zo voorkomt u meteen dat het koivoer te lang in het water blijft liggen waardoor de waterkwaliteit achteruit gaat. Bij het kopen van koivoer is het belangrijk dat u let op de NEB-waarde, oftewel de mate van verteerbaarheid van de eiwitten. Koivoer van hoge kwaliteit heeft altijd een waarde van meer dan 70%, zodat er zo min mogelijk onverteerd voedsel in het water terecht komt.

Koivoer voor elk seizoen van het jaar
Een koi heeft elk seizoen weer andere voedingstoffen nodig. Zo is het belangrijk dat in de koudere maanden het koivoer licht verteerbaar is, maar dat het wel de natuurlijke weerstand tegen ziektes verbetert. En in de warme periodes is het essentieel dat het koivoer een hoog eiwitgehalte heeft zodat de koi goed kan groeien en voldoende vet opslaat voor de winter. Bij een hoge kwaliteit koivoer wordt met deze behoeften rekening gehouden. Dit uitgebalanceerde voedsel is nauwkeurig aangepast aan wat de koi op dat moment nodig heeft.

Met goed koivoer krijgt uw koi alle stoffen binnen om een gezond leven te leiden. Zorg er dus voor dat u altijd kwalitatief voedsel in huis heeft dat precies bij het seizoen past. Wij raden u aan om te kiezen voor premium koivoer van Koisupply